19 tammikuuta 2010

STREET

Freestyle! Villi taiteenlaji, joka sisältää osaamista, taitoa ja harjoittelua. Et kaipaa valmiita ohjeita, vaan sävellät oman mielesi mukaan. Vaikka kuin yrittäisit noudattaa ohjetta, teet lopulta kuitenkin jonkun pienen muutoksen… Se nyt vaan on sinun tyylisi ja sen pitää sopia sinulle eikä kenellekään muulle. Tangotanssija pitäisi sinua luultavasti ihan kahjona, mutta se on sinulle mitä parhainta ylistystä!

10 kommenttia:

 1. Vitsi miten jännä kisa! Olen ihan So you think you can dance fani, joten ehdottomasti mukaan jo ihan periaatteellisista syistä. Ja mikä kiehtovinta että joku muu haastaa tekemään jotain tuntematonta. Bring it on! Valitsin street-lajin, koska vaikka unelmoin valssista ja baletista, ne eivät kuvaa neulomistyyliäni. Freestyle sopii minulle paremmin. Pidän pitsistä ja palmikoista, mutta myös ainaoikeasta ja jopa välillä virkkaamisesta. Ja varsinkin tuo kuvaus ohjeiden seuraamisesta... tunnustan. Ohjeet ovat kivoja, mutta täytyyhän neuleen sopia juuri minun langalleni ja puikoilleni.

  Blogini on http://lankakeria.blogspot.com/ ja sähköpostilla minut tavoittaa aminalio123 at gmail .com (ilman välejä tietysti).

  VastaaPoista
 2. Imoittaudun myös televisio-ohjelman faniksi ja pitäähän tähänin sitten lähteä mukaan. Ihana haaste!

  Äkkiseltään ei tule mieleen, milloin olisin neulonut jotain ihan ohjeen mukaan. Ainakin lanka on erilaista tai teen muutaman mallikerran lisää tai teen isomman tai pienemmän. Puseron pitsineuleesta saa kivan huivin tai pipon ja pipon kuviosta kassin.

  Blogi löytyy osoitteesta http://tintinluomukset.blogspot.com ja s-posti
  tintinluomukset ät gmail piste com

  VastaaPoista
 3. Ihana idea tämä haaste! Mukaan siis:). Kuten ensimmäinen kommeentoijakin, olen Street-neuloja, joka haaveilee valssista ja baletista:).
  Ihanat pitsineuleet siintelevät haaveissa rauhallisissa ja harmonisissa väreissä, mutta useimmiten valmistuva neule on rohkeankirjava tai vähintäänkin voimakas väritykseltään. Kokeilunhaluinen silti olen, monennäköistä on suunnittelulistalla ja omassa luonnosvihkossa on sivukaupalla odottavia projekteja.
  Olen aika rempseä tyyppi, näppituntumalla mennään melkein asiassa kuin asiassa. Siksipä turha ohjeidenkyttäys on minimissä;). Vaikka oikein kovasti yrittäisinkin neuloa ohjeen mukaan, niin usein jossain vaiheessa projektia keksin jonkun muokkauksen, mikä on pakko toteuttaa. Vaikka ohjemuokkauksia tuleekin tehtyä, niin harvoinpa ne silti johtuvat laiskuudesta seurata ohjetta, vaan muutoksesta joka tekee lopputuloksesta itselleni paremmin sopivan. Suuria projekteja en kavahda, haasteet ovat hyvästä!

  Blogini on osoitteessa: http://www.kaisumaisu.vuodatus.net/ ja s-posti kaisu piste rostedt ät gmail piste com

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen haaste, kertakaikkiaan. Mietin pitkään kumpaan itseni tälläisin; tähän Street -osioon vaiko Koreografeihin. Muutama ohjeeni on Ullassa julkaistu, mutta ne on niin peruskauraa, että ei välttämättä ohjetta edes tarvitsisi. Mutta kun koitan tehdä jotain ohjeen mukaan, niin se ei yleensä onnistu. Aina tulee jotenkin sovellettua. Inspiroidun upeista malleista, mutta monesti ne muuntuvat matkan varrella enempi omiksi malleiksi...

  Isoin osa tekemistäni töistä syntyy puhtaasti tarpeesta, joko omasta tai perheen. Joskus neulon muillekin, mutta "tilauksesta" ei yleensä synny mitään. Se täytyy lähteä ihan puhtaasta inspiraatiosta.

  Blogia olen kirjoitellut osoitteessa http://langanpaat.blogspot.com/ ja sähköpostiosoitteeni löytyy sieltä. Ravelryssä olen yllättäen nimimerkillä Ixu :)

  VastaaPoista
 5. Tanssilaji ei ollut minulle mikään helppo valinta ja itsestäänselvyys, koska olen neulonut kaikenlaista. Päädyin lopulta Street-danceen, koska freestyle on omintani (nro 1) ja juuri se millä olen neulomisen aloittanut.

  Viime aikoina olen harrastanut lähinnä balettia. Aiemmin minulla on ollut quick-step -kausia freestyle tyyliin sekä kansantanssia - unohtamatta kirjoneuleita, joihin palaan aina takaisin säännöllisin välein. Yhteenvetona todettakoon, että Ravelryn projektit kertovat enemmän kuin nämä alla sata sanaa :-)

  Odotan mielenkiinnolla omaa haastettani! Toivottavasti saan tästä uutta pontta bloggaamiseen sekä kaipaamani vaihtelua myös neulomiseen....

  Blogini löytyy osoitteesta http://good-knits-road.blogspot.com/ sekä sähköpostiosoitteeni on good-knits-road ät luukku piste com

  Ravelrysta julkisesti raportoidut neuleeni voi selata osoitteesta http://www.ravelry.com/projects/anNu

  VastaaPoista
 6. Osallistun mukaan ja valitsen Street -kategorian. Välillä yritän tosissani seurata ohjetta (joskus jopa onnistun siinä), mutta kuitenkin haluan aina laittaa projekteihin jotain omaa. Todella usein käy myös niin, että rupean tekemään jotain, mutta lopputulos on kaikkea muuta kuin sitä mitä alkujaan meinasin.

  Ravelryssä olen nimellä: Hurja-Hanna
  Blogini on: http://hurja-hanna.blogspot.com/
  Sähköpostini on: hannakytta(ät)luukku.com

  VastaaPoista
 7. Olen kovin tuore bloggaaja, mutta tähän kisaan on pakko päästä mukaan! Kategoriaa mietin kauan, ja totesin lopulta olevani eniten Streetille sopiva, vaikka Kansantanssi, Valssi ja Foxtrot, Tango ja myös Satubaletti viehättävät. Broadwaykin kuulosti tutulta, kirjoneuletta tai vähintään väriyhdistelmiä kun tuppaa löytymään töistäni aika usein. Ominta minulle kuitenkin taitaa olla villi runsaudensarvi töissä ja se, että muuttelen aika usein ohjeita, vähintään yhdistelemällä pintoja ja kuvioita kahdesta eri ohjeesta. Toki ihan ohjeenkin mukaan teen toisinaan, mutta yleensä ainakin lanka ja väri vaihtuvat toisiksi kuin ohjeessa.

  Tyypillistä minulle on myös motto "lahjattomat treenaa", joka sopinee hyvin Villiin taiteenlajiin, joka sisältää osaamista, taitoa ja harjoittelua... En viitsi juuri koskaan kutoa mallitilkkua tai ylipäätään opetella täysin uusiakaan kuvioita, vaan syöksyn useimmiten suinpäin kutomaan. Kutomisestani tulee siis toisinaan todellakin harjoittelua eikä sujuvaa ja siistiä tekemistä, kun hyvältä tuntunut ajatus ei ihan näytäkään siltä miltä pitäisi... Mutta lahjattomat treenaa ja valmiit ohjeet ovat vain sopiva alusta omalle luovuudelle!

  Kirjoneuleet ovat varsinkin aiemmin olleet ehkä eniten se oma juttuni, mutta jo yläasteaikaisista töistäni löytyy mm. pitsineulepusero ja palmikkopusero, ja nyt olen suunnitellut kovasti jotain melko monimutkaistakin pitsineuletta tai palmikkotakkia. Ehkä punaisena lankana töissäni onkin eniten erilaiset villapaidat ja -takit - niin, ja puuvillaiset vastaavat myös. Sukkia kudon todella vähän enkä muista olenko ikinä tehnyt yhtään pipoa. Sitävastoin kirjoneulelapasia syntyi puikoilta jossain välissä useampiakin ja hanskojakin olen tehnyt. Viime vuosina olen kutonut paljon lastenneuleita ja niiden kautta olen myös viimein päässyt siihen vaiheeseen, että ne villatakit pitkästä aikaa tulevat valmiiksi. Jännityksellä odotan kyllä millaisen haasteen saan! Koitan ehkä kaivaa vielä avuksi kuvia vanhemmista töistäni, niin emo voi paremmin arvioida millainen kutoja olen.

  Ravelryssä olen nimellä tomajutes, tosin sieltä ei vielä löydy minulta kuin suosikkilinkityksiä. Blogi on http://thtitomu.blogspot.com/ ja sähköposti anna.karhila(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Hurjan vaikeaa valita lajia, ehkä tämä street on kuitenkin lähinnä omaa tyyliä.

  Neulon kaikkea mahdollista sukista ja lastenvaatteista alkaen, pitsiä ja palmikkoa. Mallitilkkuja en harrasta, ja tiheys onkin välillä mitä sattuu... Yleensä vain alan neulomaan suurempia harkitsematta, kunhan lanka ja puikot on jotain sinnepäin.

  Useimmiten aloitan neuleen jonkin ohjeen mukaan. Ehkä yhdellä kerralla sadasta myös lopetan ohjeen mukaan, aina pitää säveltää mukaan jotain omaa, ja usein lopputulos on jotain täysin muuta kuin ohje alunperin tarkoitti :D

  Ravelryssa olen nemesia, blogi on villaviidakko.blogspot.com, sähköposti hirvonen.emma@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Meikä kuuluu varmaan si tähän lajiin, koska KONGAA (neulotaan YKSI sukka) ei ollut listassa.

  Moro, oon Laika, ja luulen että osaan neuloa. En vaan osaa lopettaa! Siis siinä mielessä että sais jotain valmiiksi, yleisin metodini on neuloa innolla jotain uutta pari päivää ihan hulluna, sitten unohtaa koko projekti tyystin. Ja aloittaa uusi, mulla on nyt 14 aktiivista ja 6 ehkä-mä-vielä-joskus-wipiä.

  Mutta, tähän tanssilajiin kuulun aika selkeesti. Sillä en nyt oikeasti osaa sanoa, mistä ohjeesta olisin ikinä neulonut ihan tasan ohjeen mukaan muuttamatta mitään..eiku nyt muistan, Nancyn Little Child's Socks! Mut muuten en mitään. Suurin ja yleisin syy tähän on se, että oon PAKSU ja ohjeiden koot ei vaan riitä. Niin pitää soveltaa. Toinen, yhtä yleinen syy on se että oon myös KÖYHÄ, eli mulla ei oo varaa mennä ostamaan ohjeen lankaa (tai ees samanlaista lankaa kuin ohjeessa). Eli sovelletaan, paljon, eniten tykkään ohjeista joissa esim. kokoa voi säätää vapaasti matkan varrella (eli yhtenä kappaleena neulottavat), mutta niissä on sitten usein se ongelma, että joudun luomaan 3877926 silmukkaa ja oon sitä mieltä että YHYY. Paksut langat ei oo ratkaisu, sillä mulla tulee paksuissa neuleissa tosi kuuma.

  Ei ole helppoa olla Laika, sen mää vaan sanon.

  Blogista ei löydy oikeestaan mitään (koska en saa mitään valmiiksi ikinä) muuta kuin värjättyä lankaa, mutta Ravelrysta näkyy enämpi.

  Ravelryssa Lailai, blogi http://laikaknits.blogspot.com ja sähköposti taivastieto, hotmailissa.

  Kai tää meni ny oikein, en jaksa mennä tarkistaan mitä tähän piti panna ni matkin vaan muita. :x

  VastaaPoista
 10. Oman lajin löytäminen oli yllättävän vaikeaa ja siksikin ilmoittautuminen jää näin viimetinkaan. Neulojaminän identiteetti on varmaan vähän vielä hukassa.

  Minulla on lähes aina jokin ohje, jonka pohjalta lähden neulomaan, mutta hyvin harvoin noudatan ohjetta kirjaimellisesti; neuletakista jää huppu pois, monimutkaista mallikuviota yksinkertaistan, teen ohjeesta eroavan määrä mallikertoja tai valitsen vähintäänkin hyvin poikkeavan langan. Teen muutoksia myös paremman istuvuuden vuoksi, lisää pituutta, vyötärön muotoiluja jne. Siltikään en koe lattareita omaksi lajikseni.

  Hallitsen baletin alkeet pitsihuivien muodossa. Juurkiaan muuhun en osaa pitsiä käyttää.

  Jossakin määrin minussa on myös robottitanssijan vikaa -insinööri mikä insinööri. Kaikessa pitää olla tietynlainen logiikka, vaikka se olisi hieman sumeakin.

  Blogi löytyy osoitteesta http://anpali.vuodatus.net/, sisältää kyllä paljon muutakin kuin neuleita. Sposti tulee perille osoitteeseen daybreak at luukku piste com

  VastaaPoista