19 tammikuuta 2010

ROBOTTITANSSI

Matemaattisen eksaktia. Neulomisen ja matematiikan sukulaisuus on monelle itsestään selvää, mutta robottitanssija leikkii ensin matematiikalla ja pistää vasta sen jälkeen neulomiseksi. Ohjeet perustuvat tarkkoihin laskelmiin ja rakastat murtolukuja. Logiikka ja luovuus kulkevat käsi kädessä kun lasket erilaisia ratkaisuja ja matemaattisia yhtälöitä kera langan paksuuden ja menekin, sopivan paksuisten puikkojen, koetilkkujen jne.

3 kommenttia:

 1. Kun neulon valmiista ohjeesta, punnitsen tekelettäni kymmenen kerroksen välein ja lasken keskimääräisen langankulutuksen. Tämän jälkeen arvioin, riittääkö lanka varmasti. Yksi parhaista oivalluksistani on tapa mitata sukanvarsi niin, että voin laittaa Ravelryyn projektin kohdalle tarkan prosenttimäärän, kuinka paljon on jo valmiina.

  Kun lähden suunnittelemaan jotain omaa, lähden hyvin usein käyttötarkoituksesta ja jostain tietystä ongelmasta: paksut käsivarret, lahjasukan istuvuus, tapa käyttää lahjaksi saatu lanka viimeistä grammaa myöden. Sen jälkeen saan idean, jota kehittelen. Sen jälkeen lasken hyvin tarkasti, miten silmukat pitää asetella, jotta kavennukset asettuvat nätisti ja mallineuleet jatkuvat soljuvasti vaiheesta toiseen. Harmoniset mallineuleyhdistelmät ovat ominta itseäni. Langan ja mallin harkittu yhdistäminen. Symmetria, symmetria, symmetria.

  Ja nämä olivat vain esimerkkejä. Minulta pääsi nauru kuvausta lukiessani, niin oikeaan se osui.

  sähköposti lottamattila at gmail piste com, blogi http://harrasharrastus.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Ilmoittaudun robottitanssiin, sillä seuraan ohjeita hyvin orjallisesti. Lankaa, puikkoja ja tiheyttä laskemalla, päästään ohjeen loppuun kuin robotti. Neuleet yleensä onnistuvat, jos laskelmat ovat vain menneet oikein.
  Tämä robotti suorastaan hämmentyy, jos ohje ja lopputulos eivät vastanneetkaan toisiaan. Virhe löytyy usein laskelmista, jos jokin on mennyt pieleen ;)

  Blogini löytyy täältä :
  http://colpopolis.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Robottitanssija täälläkin. Muutan ohjeesta neuloessani ainakin jotain, kavennusten ja levennysten paikkoja, hihoja tai pituutta. Aiheutan joskus itselleni jännitystä leikkimällä "kyllä tämä lanka tähäm vielä riittää" - leikkiä.

  Uudenkarhea blogini: http://ooluenajiam.blogspot.com/

  Ravelryssä enemmän tekemisiäni: Mhii

  VastaaPoista