19 tammikuuta 2010

KANSANTANSSI


Selvät säännöt ja askeleet muodostelmassa. Sinä neulot palmikoita. Sinne, tänne, ympäri ja pyörähdys, modernia tulkintaa tai perinteisiä kelttisolmuja. Neuloessasi voimme melkein kuulla kuinka hoet: ”Neljä vasemmalta nurin, kaksi oikein, kaksi silmukkaa taakse odottamaan, kaksi oikein…”

4 kommenttia:

 1. Kansantanssi on ehdottomasti mun laji! Palmikot menee jokaisessa muodossa, mitä vaikeampi palmikko, sitä miellyttävämpää sitä on neuloa. Sukissa, paidoissa, lapasissa, pipoissa, huiveissa, missä tahansa. Kaaviot opin nopeasti ulkoa ja palmikoiden vääntelyt on "sitä ainoaa oikeaa neulomista".

  Ne muutamat neuleohjeet, joita olen julkaissut, sisältävät juuri nimenomaan palmikoita. Ilman niitä ei voi neuloa ;)

  (mirzu(at)lonien.net on s-posti)

  VastaaPoista
 2. Kaikista näistä tanssilajeista kansantanssi on minun tekemisiäni lähinnä! Neulomisestani löytyy kyllä lähes jokaista tyyliä, mutta ne ovat sellaisia hetkellisiä ilmiöitä!
  Olen opetellut palmikoiden neulomisen ehkä kolmannella luokalla peruskoulussa, ja aina siitä lähtien olen niitä väännellyt! Palmikot on kauniita, eikä niihin voi mitenkään kyllästyä!

  blogini osoite http://pikkuunelmia.vuodatus.net/

  ja s-posti
  paulatynsk(at)yahoo.com

  VastaaPoista
 3. Tämä se täytyy valita vaikka kaikkea teenkin. Olen aivan addiktoitunut palmikkoihin :) Voisin laittaa palmikkoja joka paikkaan ja suunnitelmia olisi vaikka muille jakaa kun vain ehtisi ne toteuttaa kaikki. Harva se päivä selailen ravelryn tietokantaa ihaillen palmikoita ja joskus ne tulevat jopa uniinkin ;)

  Blogi on osoitteessa http://tuunaukset.vuodatus.net ja maili on tiina.ristimak@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Vieläkö ehtii mukaan? Tosi vaikea valita omaa tyyliä, mutta tämä se kai l'hinnä on.. Laskeskelin juuri Ravelrystä että reilusti yli puolet neuleista joita olen tehnyt itselleni on palmikoita. Ne vaan on niin ihania! Tällä hetkellä kesken on Gwendolyn Twist Collectivista, jossa on kyllä palmikko kavereineen..:) Tyylissäni on kyllä aineksia myös Hiphopista (neuleiden koon kanssa on aika usein säätöä, olen tainnut eläessäni tehdä 2 mallitilkkua..:D) ja freestylestakin (harvemmin teen juuri ohjeen mukaan). Blogi-parkani on ollut todella huonolla hoidolla, mutta se sijaitsee osoitteessa http://villaluna2.blogspot.com
  Ravelry taas on yleensä ajantasalla, nimimerkkini on VillaLuna. S-posti on skhusm(a)utu.fi

  VastaaPoista