19 tammikuuta 2010

VALSSI ja FOXTROT

Perinteet ja traditiot. Perinneneuleet ovat sinun juttusi. Hallitset useamman tekniikan ja tiedät niiden ja käyttämiesi mallien historian. Se voi olla konttineuletta, kirjoneuletta, eestiläistä pitsiä… Olet neulonut kauan ja arvostat harrastuksesi historiallisuutta. Historia elää ja kulkee eteenpäin neuleissasi!

2 kommenttia:

 1. Olisin kaikkein mieluiten koreografi, mutta pakko on tunnustaa etten ole. Lattarit on ihan tanssina oma laji, mutta kovin naisellinen neuloja en ole. Tangoon taidan olla kovin suurpiirteinen, harvoin teen ohjeen mukaisella langalla eikä sen tiheydenkään kanssa niin nokonnuukaa ole.

  Ja kun perinteet ja traditio ovat ihan viran puolestakin tuttuja niin tämä taitaa olla minun laji (vaikka se ei ehkä valmistuneista neuleista näykään).

  Bloggaan nimellä -sannan- (http://sannan-myblog.blogspot.com) ja sähköpostia voi lähettää osoitteella: sanna.eskola(at)elisanet.fi

  VastaaPoista
 2. Iski ihan kauhia identiteettikriisi kun näitä sarjoja mietin, enhän minä kuulu oikeastaan mihinkään näistä sarjoista! Discolattialla olisin voinut hytkyä omaan tahtiini, mutta saattaisin pikkaisen vääristellä totuutta jos väittäisin itseäni vasta-alakajaksi...

  Joten otetaan sitten tää perinnejutska. Useampi tekniikka on hanskassa: kirjoneuleet, pitsit, konttineuleet, palmikot, name it. Mutta traditio tai historiallisuus, noh, en istu kansallispuku päällä ja virsut jalassa neulomassa. Enkä kyllä väittäisi että ne neulomani mallit nyt erityisen perinteisiäkään ole. Tai no, harrastanhan kehräystä, jos se olisi se historiikkiosuus?

  Mutta ehkä tämä kategoria on kuitenkin eniten totta. Toisaalta kansantanssin tyyppinen "kaksi oikein, langankierto kolme nurin" -mantra kuulostaa tutulta :)

  Pysytään nyt kuitenkin tässä kategoriassa, amen.

  ja ne maili osoite löytyy blogistani, siinä oikealla ylhäällä.

  VastaaPoista