25 tammikuuta 2010

UUDENLAINEN NEULEHAASTE/KILPAILU


SO YOU THINK YOU CAN KNIT on hieman erilainen neulehaaste, jonka inspiraation lähteenä on TV:stä tuttu Tanssi jos osaat-formaatti, joka alkoi nyt syksyllä Suomessa Dance nimellä. Ensimmäisen SYTYCK haasteen järjesti syksyllä 2009 VisaLisa. Tämä on ensimmäinen suomalainen versio haasteesta.

Haasteen osallistumismaksu on 2€, jolla katetaan palkinnot ja niiden lähetyskulut. Eli mitä enemmän osallistujia, sitä suurempi palkintopotti ja hienommat palkinnot! (Jos haluat lahjoittaa palkintoja haasteeseen ja saada mainoksen linkin kera blogiin, ota yhteyttä emoon s-postitse - yht.tiedot löytyvät tuosta vasemmalta, sivupalkista.) Vastineeksi osallistumismaksusta saat olla mukana uudenlaisessa ja erilaisessa KAL:ssa, joka kutsuu sinut haastamaan itsesi neulonnan uusiin ulottuvuuksiin. Niin ja sinulla on tietysti myös mahdollisuus voittaa niitä hienoja palkintoja! Kilpailijat itse äänestävät keskuudestaan mahdolliset voittajat!

Haasteeseen osallistumisen ainoana vaatimuksena on, että sinulla on oma BLOGI, johon raportoit miten oma haasteesi edistyy. SYTYCK-blogiin tullaan linkittämään kaikkien osallistujien blogit, jotta jokaisella on mahdollisuus päästä seuraamaan, kannustamaan ja mahdollisesti auttamaan kanssakilpailijoita. – SYTYCK-blogiin linkitetään myös kilpailijoiden mahtavia, oivaltavia, hauskoja ym. postauksia matkan varrelta.

PÄÄTUOMARI JA TUOMARISTON PUHEENJOHTAJA

Emona toimii adelheid, joka oli itse kilpailijana ensimmäisessä haasteessa. Vaatetusalan ammattilainen, josta on viimeisten 3-4 vuoden aikana kehkeytynyt myös intohimoinen nettineuloja. Blogi löytyy täältä ja Ravelrystä hänet löytää täältä. Emon tavoittaa parhaiten sähköpostilla: adelheidmail (a) gmail.com – Osallistumismaksun yhteydessä saat myös henk.koht. infon nimimerkin takaa.

HAASTEEN KULKU:

SYTYCK -haaste etenee neljässä vaiheessa: KOETANSSI, HOLLYWOOD VIIKOT, SHOW ja FINAALI.

KOETANSSI

Ilmoittaudut kommentoimalla omaa neuletyyliäsi muistuttavaan tanssityyliin. Kommentin tulee sisältää perustelut miksi juuri tämä tyyli muistuttaa sinua neulojana. Kommentin tulee sisältää myös linkin blogiisi sekä sähköpostiosoitteen. – Osallistumismaksua varten emo lähettää sähköpostilla omat yhteystietonsa. Suoritettuasi maksun, emo päivittää sinut osallistujien listalle sivupalkkiin.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 18.9.2010 asti.

Emo jakaa haasteet kilpailijoille, joka on ERI TANSSITYYLI KUIN MIHIN ILMOITTAUDUIT. Emo toimii tässä vaiheessa yksivaltaisena diktaattorituomarina ja määrää haasteet sen perusteella millaisen kuvan neulojasta on tämän blogista saanut (kilpailijalla on täysi valitusoikeus annetusta tyylistä). Haasteet lähetetään sähköpostitse ja kilpailijat määrittelevät itse tarkemmin, omien kykyjensä mukaan, oman haasteensa annetun tanssityylin puitteissa.

HOLLYWOOD VIIKOT 27.9.-16.10.2010


Valmisteluja ja harjoituksia. Hollywood viikkojen aikana kilpailijat suunnittelevat ja valmistautuvat haasteeseen tulkitsemalla saamansa haasteen omalla tavallaan, valitsemalla mahdollisen toteutettavan mallin ja langat. Hankkivat materiaalin, neulovat mahdolliset mallitilkut ja tekevät tarvittavia laskemia. – Haasteen tarkoitus ei ole neuloa hiki otsalla, jotta ehtii saada valitun tuotteen valmiiksi määräaikaan mennessä. Ellet ole sitten itse päättänyt että aiot saada sen valmiiksi. Haasteesi voi yhtä hyvin olla tutustua uuden tekniikan saloihin ja vain tikutella mallitilkkuja. Tällöin voit käyttää Hollywood viikot esim. kirjastossa norkoiluun, lähdemateriaalin haalimiseen ja siihen tutustumiseen.


SHOW

Show alkaa kaikilla yhtä aikaa 17.10.2010 klo 18.00! Eli vasta sillä kellonlyömällä saat luoda sen lopullisen projektin silmukat puikoille ja ryhtyä neulomaan.

Muistathan bloggailla kaikista projektin vaiheista! Lopputulos ei välttämättä ole kaikkein tärkeintä, vaan matka miten siihen päädyit. Miten teit esim. materiaali- tai ohjevalintasi? Sattuiko takaiskuja? Mitä uutta opit? Ajauduitko ehkä välillä harhateille? Harjoittelu, tanssi, opit, vanhojen muistelut, epäonnistumiset, lopputulokset ja mietteet projektin ympäriltä ratkaisevat voittajat.

FINAALI


Deadlinen, joka on uuden vuoden aatto 31.12.2010 klo 24.00, umpeuduttua kilpailijat tekevät blogiinsa tiivistelmän haasteen kulusta vko:n 1 (3.1.-9.1.2011) aikana. Tämän tiivistelmän perusteella he äänestävät keskuudestaan suosikkineulojat! Äänestys tapahtuu 10.-16.1.2011 välisenä aikana. Palkintopallille pääsevät ainakin kolme eniten ääniä saanutta tanssijaa… ja mahdollisia porkkanoita voi tipahdella matkan varrella jo ennen finaalia ;)

Uskalla neuloa oman tyylisi ulkopuolella! Koska tämä on:
So You Think You Can Knit!


(Jos jotain jäi epäselväksi; kommenttiboksi on vapaasti käytettävissä.)

11 kommenttia:

 1. Tää kuulostaa hauskalta! Sit pitäis vaan löytää oma tyyli. Äkkivilkaisulla löytyi ainakin kolme tai neljä vahvaa kandidaattia.

  Lähtee harrastamaan itsetutkiskelua. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava idea! Saako osallistua englanniksi, kun blogini on englanniksi ja suomen kieli on kaikkea muuta kuin vahva...

  VastaaPoista
 3. Kiva idea. Olisikohan mahdollista järjestää samanlaista neulesuunnittelun ympärille joskus tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
 4. Englanninkielinen blogi ei ole mikään este. Vasta kun siirrytään vielä vähän ”eksoottisempiin” kieliin (ts. jotain muuta kuin pohjoismaiset tai germaanisista englanti ja saksa), voi emolla olla hieman ongelmia pysyä mukana menossa… :)

  Tän haasteen hienous on siinä, että jokainen saa itse määrittää tarkemmin oman haasteensa. Vaikka saat ”uuden lajin”, jonka puitteissa toivon mukaan haastat itsesi, se ei sulje pois niitä muita tyylejä. Vaikka ilmoittaudut esim. kategoriaan KOREOGRAFI ja saat haasteeksi vaikkapa BOLLYWOODIN (emon haaste vuosi sitten, josta tulee myöhemmin pieni tiivistetty postaus), se ei sulje pois sitä koreografiointia, vaan voit suunnitella ja toteuttaa jotain bollywoodin hengessä. Ja soppaan saa vielä sekoittaa mukaan vaikka guick-steppiä yhdessä valssin ja foxtrotin kanssa! - Mikään ei estä soveltamasta saamaasi tanssityyliä neulesuunnitteluhaasteeksi.

  VastaaPoista
 5. Loistava idea, täytyykin mennää luomaan johonkin väliaikainen blogi raportointia varten. Perustaatko Ravelryynkin oman ketjun kilpailua varten?

  Rica

  VastaaPoista
 6. Ravelry-ketju on vielä vähän harkinnassa... Viime syksyn haasteessa oli oma ketju, mutta se ei ollut hirveän aktiivinen ja loppua kohden hyytyi lähes kokonaan. Kilpailijat kommentoivat lähinnä SYTYCK-blogissa ja suoraan toisten tanssijoiden blogeissa.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. SYTYCK-blogia ei löydy eikä tule löytymään blogilistalta. Vasemmasta sivupalkista löytyy TILAA-otsikon alta linkit, joista saa helposti klikattua blogin seurantaan mm. googlereaderiin ja bloglinesiin (ne mulle tutut syötteenlukijat) + muutama muukin vaihtoehto.

  VastaaPoista
 9. Sellainen tuli mieleeni, että saako lopullisessa projektissa olla useampia osia? siis esim sukat ja lapaset jne?

  VastaaPoista