19 tammikuuta 2010

BALETTI


Ihanaa, herkkää, kaunista ja runollista. Pitsihuivit hennoista langoista soljuvat sormissasi… mutta myös muissa neuleissa suosit pitsiä. Käyttämissäsi ohjeissa löytyy lähes aina jonkinnäköinen kuvakaavio. Langankierrot, ylivetokavennukset ja lisäykset ovat erikoisuutesi.

10 kommenttia:

 1. Olen balettitanssija! Ei ehkä uskoisi mutta Ravelryn lista kyllä todistaa että pitsi on vienyt mennessään. Eihän se aina tarvitse olla vaikeaa. Myös "yo, sk2tog, yo" on myös pitsiä!

  VastaaPoista
 2. Baletti, baletti, baletti! En ole voinut koskaan vastustaa tyllihameita, vaaleanpunaisia balettitossuja enkä Tsaikovskia. Olen nähnyt lumoutuneena balettia niin Bolshoissa kuin Mariinskissakin ja olen pääsyt asumaankin Vaganovan balettikoulun asuntolassa parin viikon ajan. Tanssia en kylläkään osaa, mutta olen tänä vuonna onnistunut neulomaan 12 pitsihuivia, vaikkei ollut tarkoituksena neuloa ainoatakaan...

  Blogin osoite: http://varis6.vuodatus.net/
  sähköpostiosoite: paivikki piste piironki at pp piste inet piste fi
  Miun nimimerkki: Päivikki

  VastaaPoista
 3. Mietin pitkään baletin, kansantanssien ja quick-stepin välillä, mutta lopultakin suurimpaan osaan projekteista pitsineule hiipii mukaan, jopa sinne palmikoiden sekaan. Olen myös vannoutunut kaavioneuloja. Pitsihuiveja löytyy moneen käyttöön ja pari käyttämätöntäkin :)

  VastaaPoista
 4. Jaajuu, tuo blogihan löytyy profiilin takaa, piquantpurls.blogspot.com, mutta sähköposti on sannasyrjanen at gmail dot com. :)

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti baletti. Pitsiä, tuota hermojen lepuuttajaa, täällä tikutetaan eniten. Mitä ohuempi lanka, sitä varmemmin hermo lepää. Kaaviot ovat myös minua varten, samoin kuin se, ettei tiheys ole niin justiinsa. Rakastan pitsihuiveja myös siksi, ettei niitä tarvitse tehdä kahta kappaletta. Kärsin vakavasta toisen kappaleen syndroomasta.

  Ja kiitos ihanan KALin järjestämisestä!

  Sähköposti kraakkraak hotmail com

  VastaaPoista
 6. Ohut lanka ei ehkä ole se mun suosikki, mutta kaaviot, ah ihanat kaaviot. Muitakin sopivia lajeja oli, mutta tämä vaan oli sopivin. Sähköpostina tässä kohtaa haluaisin käytettävän osoitetta: netcat80 (at) yahoo.com. NetKissa löytyy myös ravelrystä.

  VastaaPoista
 7. Olen ehdottomasti balettitanssija. Muista kategorioista en itseäni tunnistanut, mutta tämä sopii minulle kuin nenä päähän. Pitsihuiveja tulee tehtyä enemmän kuin niille on käyttäjiä. Teen aina vaan uusia, vaikka entisiäkin on käyttämättöminä kaapeissa, sillä niiden tekeminen on prosessina mieleinen. Pitsikuvioita pitää olla myös sukissa, myssyissä, kämmekkäissä ja muissa asusteissa. Tekeillä on myös pitsikuviollinen peitto. Ravelryssa ylipuolet projekteistani kuuluu pitsineuleisiin. Pitseissä on vaihtelua, jota kaipaan. Käytän samaa ohjetta hyvin harvoin kahdesti enkä jaksa toistaa samaa kovin montaa kertaa. Sähköpostiosoitteeni on satu 1986 (at) gmail piste com.

  VastaaPoista
 8. Mulla oli hieman vaikeuksia tunnistaa omaa tyyliäni. Olen neulonut niin pitsiä, palmikoita kuin kirjoneulettakin. Sukkia on tullut tehtyä jos minkälaisella tekniikalla ja pintaneuleella. Useasti neulon ihan ohjeen mukaan, mutta pieniä ja isompia muutoksia on alkanut ilmaantua neuletöihin, kun taidot ja luottamus itseen on kasvanut. Tykkään myös kovasti laskea tiheyksiä ja silmukkamääriä ja ylipäänsä pyöritellä numeroita. Tämän kaiken sanottuani on kuitenkin todettava, että ainakin tällä hetkellä baletti tuntuu siltä omimmalta, kun se yksi pitää kuitenkin valita.

  Rakastan neuloa ohuen ohuesta langasta herkkiä ja hentoisia pitsejä, mutta pidän myös paksummalla langalla neulotusta pitsistä. Pitsineulos addiktoi minut neulomaan paremmin kuin mikään muu pintaneule. Siinä on haastetta ja herkkyyttä. Pitsihuiveja on eteisen hylly pullollaan ja onpa niitä vuosien varrella tullut tehtailtua niin ystäville kuin sukulaisillekin. Pitsineulosta löytyy myös muista neuleista.

  S-posti: haaveiden _ hahtuvat (at) luukku (piste) com

  VastaaPoista
 9. Baletti tietysti! Minulla on aina joku pitsineule kesken. Huiveja erityisesti. Monet annan pois, mutta monet käytän myös itse. Ravelryssä on useampi sivu huiveja jotka odottavat vuoronsa. Varmasti lähempänä 100! (Eller jopa yli.) Ja kaiken lisäksi huvittaisi aloittaa aikuisbaletin, mutta aikataulujen vuoksi en taida tänä talvena ehtiä. Ehkä ensi vuonna?

  VastaaPoista
 10. Kovasti olen miettinyt osallistumista, ja mihin taiteenlajiin kuulun... Mutta kyllä se taitaa olla tämä baletin harrastaminen lähinnä nykyistä minääni. Kaaviot on ihan must (vaikka tekstistäkin sujuu pitsin neulominen)! Pitsihuivien ja muiden pitsisten asusteiden jono kasvaa kasvamistaan... Hamstraan ohuita ihkulankoja. Ja lempparipuikot tällä hetkellä on pitsipyöröt.
  email. sprispa (at) hotmail piste com
  blogi: http://mimmi75.blogit.fi/

  VastaaPoista